Salatalık ve Havuç Salatasıyla Baharatlı Tavuk

4 porsiyon, Süre: 55 dakika

Baharatlı Tavuk Salatası yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Yöntem

Tavayı ısıtın ve kullanacağınız zamana kadar sıcak tutun.

Havuçları soyun ve aynı soyacağı kullanarak havucu şeritler halinde kesin. Salatalığı da soyun, ancak ortadaki sulu ve çekirdekli kısmı attığınızdan emin olun. Her ikisini arpacık soğanlarıyla birlikte bir kaseye alın ve içine tuz, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ve nane yaprakları ilave edin. İyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.

Sarımsağı, kimyonu, misket limonunu, zerdeçalı ve yağı karıştırın ve masaj yaparak tavuğa yedirin. Tavuğu dikkatli bir şekilde tavaya alın, tavanın büyüklüğüne göre her seferinde 2 tanesini pişirmeniz gerekebilir ve ardından her iki tarafını 4-5 dakika pişirin. Dokunmadan önce tavuğu birkaç dakika dinlenmeye bıraktığınızdan emin olun. Sularının dışarı sızmaması için, tavuğu fırına koymadan önce iyice sardığınızdan emin olun.

Havuçtaki sirkeli marine sosunu süzün ve salatayı tavukla birlikte servis edin. Tek ihtiyacınız olan şey bir avuç dolusu yeşil salata yapraklarıdır.

İpucu: Vejetaryen iseniz tavuk yerine soya peyniri veya Quorn kullanabilirsiniz.

İpucu: Suyunu mümkün olduğunca salması için sıkmadan önce misket limonunu avucunuzda ezin.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • 3 büyük havuç
  • ½ büyük salatalık
  • 1 arpacık soğanı, soyulmuş ve ince kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 dal taze nane, sadece yapraklar, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
  • 1½ çay kaşığı toz kimyon
  • 1 misket limonu, kabuğu ve suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 tavuk göğsü, kelebek şeklinde açılmış

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 220kcal
Yağ 5.00g
(doymuş) 1.00g
Karbonhidrat 7.0g
(şekerden gelen) 6.00g
Tuz 0.80g

Bu tarifi paylaş