Reçelli Turta

18 porsiyon, Süre: 35 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Reçelli Turta tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 18
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika

Yöntem

Fırını önceden 190°C'ye ısıtın.

Unu geniş bir kasede elekten geçirin.

Tereyağını ve diğer yağı küçük parçalara kesin, una ilave edin ve parmaklarınızla yoğurun.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve yumurta sarısını karıştırın.

2-3 yemek kaşığı soğuk su ilave ederek hamur kıvamına getirin.

Pürüzsüz hale gelinceye kadar hafifçe yoğurun.

Hamuru 5mm kalınlığında açın ve 7cm'lik yuvarlak bir kalıp kullanarak 18 parçaya kesin; bu işlem sırasında gerekirse hamuru biraz daha açın.

Bu yuvarlakları 18 gözlü bir kek kalıbına alın ve çıtır olana kadar 15-20 dakika pişirin.

Soğumaya bırakın ve servis etmeden önce her birinin içine 2 yemek kaşığı reçel dökün. 

 

Bileşenler listesi

  • 150g un
  • 40g tereyağı
  • 40g açık renk bitkisel yağ
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su
  • 12 yemek kaşığı şekersiz reçel

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 71kcal
Yağ 4.50g
(doymuş) 2.20g
Karbonhidrat 7.2g
(şekerden gelen) 0.50g
Lif 0.40g
Protein 1.00g
Tuz 0.00g

Bu tarifi paylaş