Pratik Limonlu Cheesecake

6 porsiyon, Süre: 3 saat 50 dakika

Bu klasik Pratik Limonlu Cheesecake size gerçek bir tatlı şöleni vaat ediyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Kaç kişilik: 6
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika ve ayrıca 3 saat soğuma süresi

Yöntem

Fırını önceden 210°C'ye ısıtın.

Yan tarafları ve tabanı çıkarılabilir bir kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.

Tabanı

Bisküvileri çok ince kırın ve bir kenarda bekletin.

Bir kase içinde tereyağını limon kabuğu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla hafifçe çırpın.

Ezilmiş bisküvileri ekleyin ve iyice karıştırın.

Bu karışımı kalıba dökün ve tabanda eşit bir katman elde etmek için bastırın.

15 dakika pişirin.

Tamamen soğumasını bekleyin.

Dolgu

5 yaprak jelatini soğuk su dolu bir kaseye batırın.

Bu arada yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın.

Yumurta sarılarını krem peynir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ve limon kabuğuyla çırpın.

Bu kremayı hafifçe ısıtın.

Jelatinleri çıkarın ve sıkarak aşırı suyunu süzün.

Kremayı ocaktan alın ve jelatinleri ilave ederek tamamen çözülene kadar karıştırın.

Peynir karışımına ilave ederek çırpın.

Tamamen soğumasını bekleyin.

Yumurta beyazlarını katı bir karışım elde edene kadar tuzla çırpın.

Bunu soğuyan karışıma nazik bir şekilde yedirin.

Dolguyu bisküvi tabanına serin.

3 saat buzdolabında bekletin.

Servis yapmadan önce kalıptan dikkatli bir şekilde çıkarın.

Limon kabuğuyla dekore süsleyin.

İpucu: Çilekli cheesecake yapmak için dolgudaki limon kabuğunu 2 çay kaşığı doğal vanilya aromasıyla değiştirin ve 150g kesilmiş çilek ilave edin. Servis yapmadan önce cheesecake'i dilimlenmiş 200g çilekle süsleyin.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Taban için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 100g petibör bisküvi
  • 50g light tereyağı
  • ½ limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Dolgu için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 5 yaprak jelatin
  • 225g yağsız krem peynir
  • Beyazları ayrılmış 2 yumurta
  • Silme 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
  • 200 ml light krem peynir (%15 yağlı)
  • Bir tutam tuz
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Süsleme için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 1 limonun kabuğu, kalın rendelenmiş

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş