Pratik Havuçlu Kek

10 porsiyon, Süre: 1 saat 10 dakika

Bu klasik Pratik Havuçlu Kek size gerçek bir tatlı şöleni vaat ediyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 45-60 dakika

Yöntem

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Yaklaşık 1kg'lık rulo kek kalıbına veya iki adet 15cm'lik fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Tüm kek malzemelerini geniş bir kaba alarak iyice karıştırın.

Karışımı kalıba dökün ve 45 dakika ila 1 saat (kalıbın boyutuna bağlı olarak) pişirin.

Kek kaplaması için

Tüm kaplama malzemelerini karıştırın.

Üzerini kapatın ve ihtiyaç duyana kadar buzdolabında bekletin.

Havuçlu kek piştiğinde kalıptan çıkarın ve tamamen soğuyana kadar demir altlık üzerinde bekletin.

Kaplamayı kek üzerine yayarak veya iki adet fırın tepsisi kullandıysanız kaplamayı iki kek arasına sürerek servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Kek için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 150g kendinden kabaran tam tahıllı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1½ çay kaşığı çekilmiş karışık baharat
  • 7 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • Orta büyüklükte 2 yumurta
  • 100g yağı azaltılmış tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 225g kabaca rendelenmiş havuç
  • 30g dövülmüş ceviz
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Kaplama için (isteğe bağlı)
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 100g az yağlı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 145kcal
Yağ 8.00g
(doymuş) 2.00g
Karbonhidrat 13.2g
(şekerden gelen) 2.70g
Lif 2.70g
Protein 5.10g
Tuz 0.40g

Bu tarifi paylaş