Pratik Çikolatalı Mus

6 porsiyon, Süre: 24 saat 15 dakika

Pratik Çikolatalı Mus nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 6
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika ve ayrıca 24 saat soğuma süresi

Yöntem

Çikolatayı ve tereyağını kaynayan su dolu bir tencerenin içine yerleştirdiğiniz, ısıya dayanıklı bir kasede eritin.

Ocaktan alın, kahveyi ekleyin ve ardından SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ilave edin.

Yumurta sarısını ilave edin ve iyice karıştırın.

Yumurta beyazlarını ayrı bir kasede katılaşıncaya kadar çırpın.

Bunları nazikçe çikolata karışımına ilave edin.

Musu bir cam kaseye aktarın.

Servis etmeden önce buzdolabında 24 saat dinlendirin.

İpucu: Musu kırmızı meyvelerle süslenmiş ayrı cam kaplarda da servis edebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 6 yumurtanın beyazı + 4 yumurtanın sarısı
  • 240g bitter çikolata, parçalara kırılmış
  • 80g light tereyağı, küp halinde kesilmiş
  • 3 yemek kaşığı espresso kahve
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş