Portakallı Haşhaşlı Kek

12 porsiyon, Süre: 1 saat

Bu kolay Portakallı Haşhaşlı Kek tarifinin keyfini SPLENDA® ile çıkarın. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika ve ayrıca 10 dakika bekleme süresi

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. 9 cm × 19 cm'lik baton şekilli kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin.

Krem peynir ile ½ kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde iyice çırpın. Portakal kabuğunu, ¼ kap portakal suyunu, unu ve haşhaşı ekleyin.

Karışımı kalıba alın. 40 dakika veya pişene kadar pişirin. Fırından alın.

Ayrı bir kapta kalan portakal suyunu SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla karıştırın. Bu karışımı kekin üstüne dökün.

Kalıptan almadan önce soğuması için 10 dakika bekletin.

 

İpuçları:

  • Herhangi bir narenciye suyunu kullanabilirsiniz.
  • Haşhaş süpermarketlerde satılmaktadır.
  • Bu keki buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Tüm keki 12 parçaya kesebilir ve tamamen soğuduktan sonra dondurabilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 125g light krem peynir
  • 1 kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 yumurta
  • 2 portakal kabuğunun rendesi
  • ½ kap portakal suyu
  • 1½ kap kendinden kabaran un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Yağ 4.00g
(doymuş) 2.00g
Karbonhidrat 16.0g
(şekerden gelen) 1.00g
Protein 5.00g
Tuz 0.40g

Bu tarifi paylaş