Portakallı Bademli Kurabiye

Portakallı Bademli Kurabiye

  • Servis54 kurabiye
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre35 dk
  • Kalori57
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 375 ml un
    • 125 ml mısır nişastası
    • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 250 ml tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
    • 3 büyük yumurtanın sarısı
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 1 yumurtanın beyazı
    • 80 ml badem (Dilimlenmiş)
    • 160 ml SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori57 kcal73.08%
    • Yağ4.00 g5.13%
    • Doymuş Yağ2.30 g0.84%
    • Karbonhidrat4.30 g1.56%
    • Şekerden gelen0.00 g0%
    • Protein0.70 g1.4%
    • Tuz0.10 g0.04%

    Yapılışı

    1

    Bir mutfak robotunda unu, Splenda Granül Tatlandırıcıyı, mısır nişastasını, portakal kabuğunu ve tuzu karıştırın. Tereyağı, yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

    2

    Hamuru ikiye bölerek 4’er cm çapında toplar oluşturun, bunları plastik poşetlere sararak katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin veya dondurun ve hazırlamak istediğinizde buzdolabında çözdürün.

    3

    Fırını 180°C’ye ısıtın ve fırın tepsisine bir pişirme kağıdı yerleştirin. Hamuru 7 mm’lik kurabiyelere bölün ve bunları hazırladığınız pişirme tepsisine dizin. Yumurta beyazını hafifçe çırparak fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Her kurabiye üzerine birkaç badem parçası serpiştirin.

    4

    Yaklaşık 15 dakika -bademler kızarıncaya kadar- pişirin ve ardından soğumaya bırakın.

    5

    Hava geçirmez kaplarda 5 güne kadar saklayabilir veya dondurarak 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up