Portakallı Bademli Kurabiye

54 porsiyon, Süre: 35 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Bir mutfak robotunda unu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, mısır nişastasını, portakal kabuğunu ve tuzu karıştırın. Tereyağı, yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

Hamuru ikiye bölerek 4'er cm çapında toplar oluşturun, bunları plastik poşetlere sararak katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin (veya dondurun ve hazırlamak istediğinizde buzdolabında çözdürün).

Fırını 180°C'ye ısıtın ve fırın tepsisine bir pişirme kağıdı yerleştirin. Hamuru 7 mm'lik kurabiyelere bölün ve bunları hazırladığınız pişirme tepsisine dizin. Yumurta beyazını hafifçe çırparak fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Her kurabiye üzerine birkaç badem parçası serpiştirin.

Yaklaşık 15 dakika, bademler kızarıncaya kadar pişirin ve ardından soğumaya bırakın.

5 güne kadar hava geçirmez kaplarda saklayabilir veya dondurarak bir aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 375 ml un
  • 160 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 125 ml mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Oda sıcaklığında 250 ml tuzsuz tereyağı
  • 3 büyük yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 80 ml dilimli badem

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 57kcal
Yağ 4.00g
(doymuş) 2.30g
Karbonhidrat 4.3g
(şekerden gelen) 0.00g
Protein 0.70g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş