Portakal Jölesi

4 porsiyon, Süre: 5 saat 10 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Portakal Jölesi tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 4-5 saat

Yöntem

Jelatini kaplayacak kadar suyun içine sokun. 5 dakika içinde tamamen yumuşak hale gelecektir.

50 ml portakal suyunu SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla birlikte ısıtın ve ardından içine yumuşamış jelatini atın. Tavayı çevirdiğinizde jelatin hemen erir. Portakal suyunun geri kalan kısmını ilave edin.

Portakal parçalarını 4 servis bardağının tabanına veya içleri boşaltılmış yarım portakal kabuklarının içine dizin.

Portakal jölesi karışımını dökün ve ardından buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Bir kaşık az yağlı yoğurtla servis edebilirsiniz.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • 5 yaprak jelatin
  • 600 ml kan kırmızısı portakal suyu, taze veya kartondan
  • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 kan kırmızısı portakal, dilimlenmiş

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 101kcal
Yağ 0.10g
(doymuş) 0.00g
Karbonhidrat 21.1g
(şekerden gelen) 21.10g
Tuz 0.00g

Bu tarifi paylaş