Portakal Graten

6 porsiyon, Süre: 40 dakika

Bu lezzetli Portakal Graten tarifini SPLENDA® ile keşfedin! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın.

Soyduğunuz portakalları küçük parçalara bölün. Beyaz kabukları tamamen temizlediğinizden emin olun.

Portakal parçalarını bir borcama alın ve üzerine 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpin.

Yumurta sarılarını ve kalan SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı bir salata kasesine alın.

Karışımı çırpın ve ardından portakal suyunu ve peşinden kremayı yavaşça ekleyin.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını sertleşinceye kadar çırpın. Yumurta beyazlarını nazik bir şekilde portakal suyu karışımına yedirin.

Karışımı portakal parçalarının üzerine dökün ve 15 dakika pişirin.

Bekletmeden servis yapın.

İpucu: Portakal yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • Soyulmuş 8 portakal
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • Bir portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı az yağlı krema
  • 3 yumurtanın beyazı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 182kcal
Yağ 4.80g
Karbonhidrat 25.0g
Protein 9.20g

Bu tarifi paylaş