Pirinç Pudingi

8 porsiyon, Süre: 1 saat 37 dakika

Bu klasik Pirinç Puding tarifini SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha da lezzetli bir hale getirin!

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 27 dakika ve ayrıca 1 saat soğuma süresi

Yöntem

Suyu orta büyüklükte bir sos tenceresinde kaynatın. Tuzu ve pirinci katın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra ısıyı azaltın ve suyunu çekene kadar (yaklaşık 12 dakika) pişirin.

Sos tenceresine süt, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı, tarçın ve kuru üzüm ekleyin. Tavanın kapağını açarak, hazırladığınız karışım sütün büyük bir kısmını çekene kadar düşük ısıda pişirmeye (yaklaşık 15 dakika) devam edin ve arada sırada karıştırın.

Ocaktan alın ve vanilyayı karıştırın. Sıcak servis edin.

 

 

 

Bileşenler listesi

  • 2 kap su
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1 kap uzun taneli pirinç
  • 3 kap az yağlı süt
  • ½ kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ⅛ çay kaşığı toz tarçın
  • ¼ kap kuru üzüm
  • 1½ çay kaşığı vanilya özü

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Yağ 2.00g
Karbonhidrat 30.0g
(şekerden gelen) 9.00g
Lif 0.50g
Protein 6.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş