Panna Cotta Tatlısı

6 porsiyon, Süre: 12 saat 40 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Panna Cotta Tatlısı tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 6
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika ve ayrıca 12 saat soğuma süresi

Yöntem

Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kaseye batırın.

Bu arada kremayı ve vanilya çubuklarını bir sos tenceresine alın.

Kaynayana kadar pişirdikten sonra sıcaklığı düşük seviyeye ayarlayın ve 10 dakika daha pişirin.

Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

Suya batırılan jelatin yapraklarını kaseden çıkarın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu süzün.

Jelatin yapraklarını ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı soğuyan kremaya ekleyin.

Tamamen soğumasını beklerken arada sırada karıştırın.

Karışımı 6 bardağa eşit şekilde pay edin.

12 saat buzdolabında bekletin.

İpucu: Panna Cotta tatlısını kırmızı meyve sosuyla servis edebilirsiniz.  Egzotik bir tat tercih ederseniz Panna Cotta tatlısına 1 yemek kaşığı çekilmiş zencefil ilave edin ve vanilyayı gül suyuyla değiştirin.

 

Bileşenler listesi

  • 2 yaprak jelatin
  • 800 ml yağı azaltılmış krema
  • 1 çubuk vanilya, ikiye ayrılmış ve vanilyası kazınmış
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş