Muz Cipsli Çubuklar

20 porsiyon, Süre: 40 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Muz Cipsli Çubuklar tarifi mutfağınıza hayat verecektir, bu tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Yöntem

Unu, yulafı, kabartma tozunu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın ve karışımı bir kenarda bekletin.

Ayrı bir kapta margarini pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın. Muzu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyin ve 1 dakika çırpın. Un karışımını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Muz ciplerini karıştırın.

Karışımı yağlanan, 20 cm'lik kare pişirme tepsisine eşit şekilde dökün.  180°C'de 25 - 30 dakika veya piştiğini kontrol etmek için ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın.. Çubuklar halinde kesin.

İsteğe bağlı: İsterseniz pişirmeden önce üzerine ilave yulaf ezmesi serpiştirebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 250 ml un
  • 125 ml çabuk pişen yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 60 ml margarin (yumuşamış)
  • 1 yumurta
  • ½ çay kaşığı vanilya
  • 250 ml ezilmiş olgun muz
  • 125 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 75 ml yarı tatlı çikolata cipsleri
  • ¼ çay kaşığı tuz

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 82kcal
Yağ 3.70g
Karbonhidrat 11.2g
Protein 1.50g

Bu tarifi paylaş