Mokalı Shortbread Bisküvi

30 porsiyon, Süre: 48 dakika

Mokalı Shortbread Bisküvi yapımını öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika, ayrıca 20 dakika soğuma süresi
Pişirme süresi: 18 dakika

Yöntem

Unu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, toz kakaoyu ve tuzu bir kase içinde elekten geçirerek bir kenara alın.

Sıcak suyu, hazır kahveyi ve vanilyayı karıştırın ve bir kenara alın.

Geniş bir karıştırma kabında pürüzsüz bir krema haline gelene kadar tereyağını çırpın. Kuru karışımın yarısını ve ardından kahve karışımını ekleyin. Kalan kuru karışımı ekleyin ve homojen bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Hamuru bir tezgah üzerine alın ve eşit iki parçaya bölün. Her bir parçayı silindir haline getirin. Her bir parçayı ayrı ayrı sarın ve en az 20 dakika soğutun.

Fırını 160°C'ye ısıtın ve fırın tepsisine bir pişirme kağıdı yerleştirin.

Hamuru plastik poşetten çıkarın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında kurabiyeler şeklinde keserek pişirme kağıdı üzerine dizin. Her bir kurabiyenin ortasına bir çimdik SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpin ve 18 dakika pişirin.  Soğumasını bekledikten sonra hava sızdırmaz bir kap içinde muhafaza edin.

 

Bileşenler listesi

  • 560 ml un
  • 125 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 60 ml toz kakao
  • 60 ml sıcak su
  • ¼ çay kaşığı ince tuz
  • 1 çay kaşığı hazır kahve tozu
  • 4 çay kaşığı saf vanilya özü
  • Oda sıcaklığında 250 ml tuzsuz tereyağı
  • Üzeri için SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 90kcal
Yağ 6.00g
Karbonhidrat 8.0g
(şekerden gelen) 0.00g
Protein 1.00g
Tuz 0.00g

Bu tarifi paylaş