Meyveli Tart

Meyveli Tart

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Pişirme Süresi30 dk
  • Toplam Süre1 sa
  • Kalori454
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 150 g un
    • 80 g margarin
    • 300 ml yağsız süt
    • 1 adet vanilya çubuğu
    • 4 yumurtanın sarısı
    • 4 yemek kaşığı un
    • 350 g karışık meyve, örn. çilek, frenk üzümü, kivi, üzüm, elma
    • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori454 kcal582.05%
    • Yağ23.00 g29.49%
    • Doymuş Yağ2.00 g0.73%
    • Karbonhidrat53.00 g19.27%
    • Şekerden gelen11.50 g4.18%
    • Tuz0.50 g0.18%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    Unu ve margarini geniş bir kaba alın. Bir bıçakla margarini küçük parçalara kesin. Karışım bir ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar parmaklarınızın uçlarıyla iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın.

    3

    Tüm malzemeleri 4 yemek kaşığı soğuk suyla karıştırarak bir hamur topu elde edin. Kremasını hazırlarken bunu dinlenmeye bırakın.

    4

    Sütü küçük bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu ikiye bölün ve içini kazıyarak çıkarın. Çubuğu ve içini süte ekleyin ve hafifçe ısıtın.

    5

    Yumurta beyazı, un ve 4 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı ile karıştırın. Süt ısındığında yumurta beyazı karışımı üzerine dökün ve pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice çırpın. Tencereye geri dökün ve tencereyi tekrar ocağa alın. Karışımı kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 2-3 dakika kaynamasını bekleyin. Tencerenin kenarlarını bir kaşıkla sıyırdığınızdan ve eş zamanlı olarak karışımı çırptığınızdan emin olun. Yağa dayanıklı bir malzemeyle üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.

    6

    Hamuru açın ve yaklaşık 12 cm çapında 4 ayrı tart kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın. Hamur çıtır hale gelinceye kadar 15 dakika pişirin. Kağıdı çıkarın ve soğumaya bırakın.

    7

    Kremayı hamur kalıbına dökün ve kalıbı dolduracak şekilde dağıtın.

    8

    Servis yapmaya hazır duruma geldiğinizde tartlarınızın üstünü dilediğiniz meyvelerle süsleyin.

    İpucu
    Margarinin mümkün olduğu kadar soğuk olması gerekir. Hamuru buzdolabında dinlendirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up