Meyveli Sorbe

8 porsiyon, Süre: 4 saat 25 dakika

Meyveli Sorbe yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 25 dakika
Dondurma süresi: 4 saat

Yöntem

Küçük bir sos tavasında suyu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve limon suyunu karıştırın. Kaynamaya bırakın ve kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha bekleyin. Yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.

Meyve kabuklarını ve çekirdeklerini alın. Meyveyi mutfak robotuna veya blendıra koyun ve pürüzsüz kıvamda püre haline getirin. (625 - 750 ml'lik püre elde etmeniz gerekir.) SPLENDA® karışımını ekleyin ve homojen şekilde karıştırın.

Karışımı 20 × 20 × 5 cm'lik metal tencereye dökün.

En az 4 saat veya bir gece derin dondurucuda bekletin. Daha uzun saklayacaksanız tencerenin kapağını kapatın.

Servis etmeden önce hafifçe yumuşaması için yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tatlıların üzerine ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Ahududulu Sorbe için:

Ahududuları yukarıda açıklandığı şekilde püre haline getirin. Çekirdeklerini ayırmak için bastırarak elekten geçirin. Tarifin geri kalanı için yukarıdaki adımları takip edin.

Notlar: Dondurma makineniz varsa makinenizin üreticisi tarafından verilen talimatları takip edin.

 

Bileşenler listesi

  • 160 ml su
  • 160 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 4 çay kaşığı limon suyu
  • 1 adet orta büyüklükte tatlı ve sulu kavun, kantalup veya ananas
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Ahududulu sorbe
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 1 litre taze veya dondurulmuş ahududu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 65kcal
Yağ 0.20g
Karbonhidrat 17.0g
Protein 0.70g

Bu tarifi paylaş