Meyveli Krep

4 porsiyon, Süre: 15 dakika

Bu klasik Meyveli Krep gerçek bir ziyafet sunuyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

Yöntem

Tereyağını düşük sıcaklıkta bir ocak üzerinde küçük bir sos tenceresinde eritin. Sütü ilave edin ve karışımı 2 yumurta beyazı üzerine dökerek iyice karıştırın.

Unu, kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı geniş bir kaseye alın. Süt karışımını ilave edin ve yumuşak bir karışım elde edinceye kadar iyice çırpın. Yaban mersini karıştırın.

Yumurta beyazını katı bir form alıncaya kadar çırpın ve ardından karışımın üzerine dökün. Büyük bir metal kaşık yardımıyla iyice özdeşleşene kadar karışımı yavaşça karıştırın.

Bir tavaya bir miktar yağ dökün ve ardından krepleri kızarana kadar pişirin. Pişen krepler üzerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpin ve üzerine bir kaşık yoğurt dökerek servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • 125g tuzsuz tereyağı
  • 100 ml süt
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 100g un
  • 125g taze yabanmersini
  • Bir miktar kızartma yağı
  • 200 ml yoğurt (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 424kcal
Yağ 33.00g
(doymuş) 19.00g
Karbonhidrat 20.5g
(şekerden gelen) 4.50g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş