Meyveli Kek

12 porsiyon, Süre: 1 saat 15 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Meyveli Kek tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika ve ayrıca 10 dakika soğuma süresi

Yöntem

Yulaf ezmesini, kayısıları ve kuru üzümleri bir kaseye koyun. Sütle karıştırın. 5 dakika bu şekilde bekletin. Yumurta ve margarini karıştırın. Un, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve tuzu karıştırın. Yulaf karışımını ekleyin ve kuru malzemeler ıslanana kadar karıştırın.

Karışımı yağlanmış 22 × 11 cm'lik bir kek kalıbına eşit şekilde yayın. 180°C'de  45-50 dakika veya pastayı kontrol etmek için ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Kalıp içinde 10 dakika soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarın ve demir altlık üzerinde soğumaya bırakın.

 

Bileşenler listesi

  • 250 ml çabuk pişen yulaf ezmesi
  • 125 ml doğranmış kuru kayısı
  • 125 ml kuru üzüm
  • 325 ml yağsız süt
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş margarin
  • 300 ml un
  • 125 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • ¼ çay kaşığı tuz

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 162kcal
Yağ 4.50g
Karbonhidrat 27.0g

Bu tarifi paylaş