Meyveli Çay Saati Keki

12 porsiyon, Süre: 1 saat 35 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Meyveli Çay Saati Keki tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 12
Hazırlama süresi: 10 dakika, ayrıca 30 dakika bekletme süresi ve 10 dakika dinlenme süresi
Pişirme süresi: 45 dakika

Yöntem

Kayısıları, zencefil kökünü, kuru üzümleri ve portakal suyunu karıştırın ve aromaların özdeşleşmesi için 30 dakika bu şekilde bekletin.

900g'lık rulo kek kalıbını yağlayın ve tabanına yapışmaz pişirme kağıdı yerleştirin.

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Unu geniş bir kasede elekten geçirin ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı karıştırın.

Yumurtaları kayısı karışımına ilave edin. Unun ortasında bir kuyu oluşturun ve kayısı karışımını azar azar buraya dökerek karışımı hamur haline getirin.

Kek kalıbına dökün ve 45 dakika veya kızarana ve ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Demir altlık üzerinde soğumaya bırakmadan önce kek kalıbı içinde 10 dakika dinlendirin.

Dilimleyerek servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • 200g'suda bekletilmemiş kuru kayısı, dilimlenmiş
  • 2 parça zencefil kökü, yıkanmış ve ince kıyılmış
  • 50g kuru üzüm
  • 300 ml portakal suyu
  • ½ çay kaşığı bitkisel yağ/ayçiçek yağı
  • 225g kendinden kabaran un
  • Silme 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 çırpılmış yumurta

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş