Meyve Rulosu

18 porsiyon, Süre: 45 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Meyve Rulosu tarifine bayılacaksınız. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika

Yöntem

Fırını 200°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.

Dolgu

Dolgu malzemelerini mikrodalga fırında kullanıma uygun bir kap içinde karıştırın. Üzerine streç filmle sarın ve mikrodalga fırında yüksek devirde (%100 GÜÇTE) 5 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın..

Hamur

Krem peyniri SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla çırpın. Un ve tarçın üzerine yoğurma kıvamında bir hamur elde edecek şekilde süt ekleyin (belirtilenden daha fazla süt gerekli olabilir).

Hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve bir oklava yardımıyla yaklaşık 35 cm × 25 cm'lik bir kare şeklinde açın. Açılan hamurun uzun kenarına meyve dolgu malzemesini dökün ve ardından hamuru dikkatlice rulo halinde katlayın. Meyveli Ruloyu hazırladığınız fırın tepsisine alın ve rulonun üzerine aralarında 1 cm'lik boşluk olacak şekilde bıçakla yarıklar açın.

25 - 30 dakika veya üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.

Soğumasını bekledikten sonra Meyveli Ruloyu açtığınız kesikleri takip ederek dilimleyin.

İpucu: Meyvelerin pişirilmesi için mikrodalga fırın kullanmıyorsanız meyveleri bir sos tavasında 5 dakika pişirip soğumasını bekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, meyveleri bir gece suda bekletebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Dolgu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 1 kap kuru üzüm
  • 1 kap sarı kuru üzüm
  • ½ kap su veya tatlandırılmamış elma suyu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Hamur
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 125g light krem peynir
  • ½ kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 kap kendinden kabaran un
  • 1 kap kendinden kabaran kepek unu
  • ½ çay kaşığı toz tarçın
  • ½ kap az yağlı süt

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Yağ 2.00g
(doymuş) 1.00g
Karbonhidrat 26.0g
(şekerden gelen) 15.00g
Lif 2.00g
Protein 3.00g
Tuz 0.30g

Bu tarifi paylaş