Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek

8 porsiyon, Süre: 55 dakika

Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 35-45 dakika

Yöntem

Fırını önceden 170°C'ye ısıtın.

900g kapasiteli baton şeklindeki kek kalıbını (22 cm x 11 cm x 6 cm) düşük yağlı pişirme yağı püskürterek yağlayın.

Unu, kabartma tozunu ve karbonatı elekten geçirin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve haşhaşı ilave edin.

Süt, marmelat, yağ ve yoğurdu karıştırın.

Bunu kuru malzemelerin üzerine dökün ve malzemeler özdeşleşinceye kadar tahta kaşıkla nazik şekilde karıştırın.

Hazırladığınız kek kalıbına dökün ve 35-54 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Tamamen soğuması için demir altlık üzerine almadan önce kek kalıbında 10 dakika dinlendirin.

Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 225g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1½ yemek kaşığı haşhaş
  • 8 yemek kaşığı yağsız süt
  • 10 yemek kaşığı az şekerli marmelat
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 150g %0 yağlı yoğurt
  • Düşük yağlı pişirme yağı (sprey), yağlama için

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 208kcal
Yağ 6.10g
(doymuş) 1.80g
Karbonhidrat 41.8g
(şekerden gelen) 2.00g
Lif 1.40g
Protein 4.80g
Tuz 0.60g

Bu tarifi paylaş