Mantar ve Çarkıfelek (Passionfruit) Soslu Kuzu Pirzola

4 porsiyon, Süre: 35 dakika

Nefis bir pirzola tarifi öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Yöntem

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Yağı kızıncaya kadar tavada orta sıcaklıkta ısıtın.

Arpacık soğanlarını, sarımsağı ve mantarları ilave edin ve arada sırada karıştırarak 5 dakika veya mantarların suyu çıkana ve buharlaşana kadar pişirin.

Şarap ilave edin ve 2 dakika kaynamasını bekleyin.

Un ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin.

Et suyunu, çarkıfelek (passionfruit) meyvesi suyunu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Kıvam alana ve ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Kuzuyu pişirmek için bir kızartma tavasını kızıncaya kadar ısıtın ve kuzuları her tarafı kızarıncaya kadar 3-4 dakika kızartın.

Bir fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika pişirin.

Pirzolaları kesmeye başlamadan önce 5 dakika dinlendirin ve sıcak sosla servis edin.

Servis Boyutu 270g

Bileşenler listesi

  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 arpacık soğanı, soyulmuş ve doğranmış
  • 1 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
  • 150g karışık mantar, dilimlenmiş, ör. bebek portabella mantarı, istiridye mantarı, kestane mantarı
  • 125 ml kırmızı şarap ½ yemek kaşığı un
  • 125 ml et suyu
  • 2 büyük çarkıfelek (passionfruit) meyvesinin suyu, çekirdekleri alınmış
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1-2 kuzu kaburga, 8 pirzolalı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 507kcal
Yağ 41.50g
(doymuş) 19.60g
Karbonhidrat 4.3g
(şekerden gelen) 1.30g
Lif 0.70g
Protein 24.00g
Tuz 0.60g

Bu tarifi paylaş