Mangolu Sorbe

4 porsiyon, Süre: 4 saat 10 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Mangolu Sorbe tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 4 saat dondurma süresi

Yöntem

Mangoyu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı pürüzsüz hale gelinceye kadar bir mutfak robotunda veya blendırda çekin.

Yumurta beyazlarını ve misket limonu suyunu ekleyerek karıştırın.

Karışımı derin olmayan, dondurulabilen bir kaba boşaltın ve 1 saat buzlukta bekletin.

Buzluktan çıkarın ve ezerek veya çırparak büyük kristalleri parçalayın.

Kaba geri alın ve katılaşıncaya kadar en az 3 saat dondurun.

Alternatif olarak, dondurma makinenizin üreticisinin verdiği talimatları takip edebilirsiniz.

Servis için sorbeyi buzluktan alın ve servis etmeden önce 10 dakika yumuşamasını bekleyin. Nane yapraklarıyla (isteğe bağlı) süsleyin.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • 2 büyük olgun mango, soyulmuş ve kabaca doğranmış
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 yumurtanın beyazı
  • 1 misket limonun suyu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 52kcal
Yağ 0.20g
(doymuş) 0.10g
Karbonhidrat 11.4g
(şekerden gelen) 10.50g
Lif 2.60g
Protein 2.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş