Malezya Usulü Fıstıklı Krep

8 porsiyon, Süre: 40 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Malezya Usulü Fıstıklı Krep tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 8-10
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Yöntem

Unu, mayayı, 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, yumurtaları ve karbonatı 225 ml sıcak suyla karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Kabarcıklar çıkararak kabarması için yaklaşık 40 dakika bekletin.

Bir mutfak robotunda kalan 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla fıstıkları ve susamları hafif yaş bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yaş bir karışım elde edene kadar Hindistan cevizi ekleyin.

Bir teflon kızartma tavasını orta sıcaklıkta ısıtın ve iki defa yağlayın. Geniş bir kepçeyi yarısına kadar karışımla doldurarak tavaya dökün. Yaklaşık 18 cm çapına gelene kadar tava etrafında çevirin. Bir dakika kadar pişirdikten sonra tepeleme bir yemek kaşığı fıstık karışımı ilave edin. Krepi ikiye katlayın ve bir dakika kadar daha pişirin. Bir fırın tepsisine yerleştirin, üzerini kapatın ve çok sıcak olmayan bir fırında sıcak tutun.

Aynı işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın!

Krepleri sıcak servis edin.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

 

Bileşenler listesi

  • 300g un
  • 1 çay kaşığı kolay karışan maya
  • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Püskürtülebilen ayçiçek yağı
  • 100g kavrulmuş fıstık
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı light Hindistan cevizi sütü

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 286kcal
Yağ 13.00g
(doymuş) 3.00g
Karbonhidrat 33.0g
(şekerden gelen) 3.50g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş