Limonlu Şifon Pasta

15 porsiyon, Süre: 2 saat 5 dakika

Bu klasik Limonlu Şifon Pastaya bayılacaksınız. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika ve ayrıca 45 dakika soğuma süresi

Yöntem

Unu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, kabartma tozunu ve tuzu elekten geçirerek bir kap içinde karıştırın. Un karışımının ortasında bir kuyu açın. Malzemeleri aşağıdaki sırada bu kuyuya ekleyin: yağ, yumurta sarısı, su, limon kabuğu ve suyu. Mikserinizi orta devirde çalıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.

Ayrı bir kapta çok sert bir karışım elde edinceye kadar yumurta beyazını tartar kremiyle çırpın. Tereyağını yavaşça yedirin. Karışımı yağlanmamış, yapışmaz 25 cm'lik kek kalıbına dökün.

160°C'de yaklaşık 50 dakika pişirin. Kek kalıbını ters çevirin ve 45 dakika soğumasını bekleyin. Keki kalıptan dikkatlice çıkarın.

Limon süsleme (opsiyonel)

125 ml glasaj şekeri ile yaklaşık 1 yemek kaşığı limon suyunu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Soğuyan kek üzerine gezdirin.

 

Bileşenler listesi

  • 560 ml, elekten geçirilmiş kek ve pasta unu
  • 250 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 125 ml bitkisel yağ
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 180 ml su
  • 4 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 8 yumurtanın beyazı
  • 1 çay kaşığı tartar kremi

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 167kcal
Yağ 8.10g
Karbonhidrat 20.0g
Protein 3.50g

Bu tarifi paylaş