Limonlu-Portakallı Cevizli Ekmek

12 porsiyon, Süre: 1 saat 5 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Limonlu-Portakallı Cevizli Ekmek favori ekmeğiniz olacak. Şimdi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin!

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika ve ayrıca 10 dakika soğuma süresi

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. 8½ × 4½ × 2½ inçlik baton şekilli kek kalıbını bitkisel pişirme yağı püskürterek yağlayın.

Unu, kabartma tozunu ve karbonatı bir kasede karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.

Ayrı bir kap içinde sütü, limon suyunu ve limon ve portakal kabuğunu karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.

Yumurtaları ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı bir elektrikli mikserle yüksek devirde 5 dakika çırpın. Hızı orta devire getirin,  erimiş tereyağını ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyin ve tamamen karışana kadar yaklaşık 1 dakika çırpın.

Önce un karışımından başlayarak ve son olarak un karışımını ekleyerek un karışımını ve süt karışımını sırayla azar azar ekleyin. Her ekleme sonrasında iyice karışana kadar düşük devirde çırpın. Cevizleri karıştırın. Hamuru hazırladığınız baton şekilli kek kalıbına dökün.

30 - 35 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kalıptan çıkarmadan bir demir altlık üzerine yerleştirerek 10 dakika soğumasını bekleyin ve ardından kalıptan çıkararak tamamen soğumasını bekleyin.

 

Bileşenler listesi

  • 240g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 160 ml %1 yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1½ çay kaşığı taze rendelenmiş limon kabuğu
  • 1½ çay kaşığı taze rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 büyük yumurta
  • 18g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 112g tereyağı, erimiş
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 90g dövülmüş ceviz

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 220kcal
Yağ 14.00g
(doymuş) 6.00g
Karbonhidrat 20.0g
(şekerden gelen) 3.00g
Lif 1.00g
Protein 5.00g
Tuz 0.50g

Bu tarifi paylaş