Limonlu Mus Parfe

6 porsiyon, Süre: 2 saat 20 dakika

Bu kolay Limonlu Mus Parfe tarifinin keyfini SPLENDA® ile çıkarın. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika, ayrıca 10 dakika soğuma süresi
Dondurma süresi: 2 saat

Yöntem

Küçük bir kap içinde limon suyu üzerine jelatin dökün ve bunu bir kenarda bekletin.

Dibi kalın, küçük bir sos tavasında yumurta sarısını, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve portakal suyunu çırpın. Karışım kıvam alana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.

Ocaktan alın ve yumuşayan jelatini ekleyerek çözülene kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.

Kap içine dökün ve bu kabı soğuması ve bir miktar koyulaşması için 5 - 10 dakika buzlu su dolu tencere içinde bekletin. Ekşi krema ekleyerek karıştırın.

Yumurta beyazını katı bir form alıncaya kadar çırpın ve limon karışımına yedirin.

Meyve ve mus karışımını parfe kaplarına veya tatlı tabaklarına katmanlar halinde yayın. En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.

 

Bileşenler listesi

  • 1 çay kaşığı aromasız jelatin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Beyazları ayrılmış 2 yumurta
  • 150 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 125 ml portakal suyu
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 125 ml light ekşi krema
  • 500 ml yaban mersini, ahududu veya doğranmış çilek

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 99kcal
Yağ 3.20g
Karbonhidrat 14.2g
Protein 4.00g

Bu tarifi paylaş