Limonlu Haşhaşlı Muffin

18 porsiyon, Süre: 35 dakika

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ile hazırlanan bu klasik Limonlu Haşhaşlı Muffine bayılacaksınız!

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. 18 cupcake kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin. Bunu bir kenarda bekletin.

Kek ununu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, şekeri ve yumuşamış tuzsuz tereyağını geniş bir karıştırma kasesine koyun. Yalnızca çok küçük tereyağı parçaları kalana kadar,  1 ila 2 dakika veya tereyağı un karışımına nüfuz edinceye kadar orta devirde çırpın.

Yağsız süt, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin. Karışana kadar düşük devirde karıştırın.

Ayranı, limon suyunu, limon kabuğunu, yumurtaları ve özü küçük bir kasede karıştırın. İyice karıştırın.

Ayran karışımının ⅔'lük kısmını un karışımına ilave edin ve sıvılar un karışımıyla tam olarak karışana kadar orta devirde çırpın. Hamurun görünümü yumuşayıncaya kadar orta-yüksek devirde 45 ila 60 saniye daha çırpın.

Mikserin hızını düşük devire getirin ve kalan sıvı karışımı ilave edin. Tamamen karışıncaya kadar orta devirde çırpın. Haşhaşı ekleyin. Orta devirde 30 saniye daha karıştırın.

Muffin hamurunu hazırladığınız kalıplara dökün. Muffinleri 180°C'ye ısıttığınız fırında 12 ila 15 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

 

Bileşenler listesi

  • 290g kek unu
  • 18g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 50g şeker
  • 170g tuzsuz tereyağı, hafif erimiş
  • 35g yağsız süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¾ çay kaşığı karbonat
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 180 ml ayran
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 180kcal
Yağ 9.00g
(doymuş) 5.00g
Karbonhidrat 20.0g
(şekerden gelen) 6.00g
Lif 1.00g
Protein 4.00g
Tuz 0.40g

Bu tarifi paylaş