Kuru Üzümlü Çörek

8 porsiyon, Süre: 25 dakika

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla hazırlanan klasik Kuru Üzümlü Çörek tarifi!

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Geniş bir kap içinde unu, 50 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, kabartma tozunu, tuzu, tarçını ve küçük hindistan cevizi rendesini karıştırın.

Hamur karıştırıcı veya 2 adet bıçak yardımıyla margarini un karışımına yedirerek ufalanan bir karışım elde edin (bunun için mutfak robotu kullanabilirsiniz). Kuru üzümleri karıştırın. Süt ilave edin ve hafifçe ıslanana kadar karıştırın.

Hamuru hafifçe unladığınız tezgah üzerine alın ve yaklaşık 6 - 8 defa yoğurun. 20 cm'lik dairelere kesin.

Unladığınız bıçakla eşit şekilde 8'e bölün. Bu parçaları bisküvi tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta beyazını hafifçe sürün. Üstlerine 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpiştirin.

220°C'de yaklaşık 12 - 15 dakika veya üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • 425 ml un
  • 50 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı tarçın
  • ¼ çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 50 ml margarin
  • 50 ml kuru üzüm
  • 175 ml süt (tercihen yağsız)
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Üstünün kızarması için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Hafifçe çırpılmış 1 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 186kcal
Yağ 6.00g
Karbonhidrat 29.0g
Protein 4.00g

Bu tarifi paylaş