Küçük Krep

4 porsiyon, Süre: 11 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Küçük Krep tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 4 (12 tane çıkar)
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 1-2 dakika

Yöntem

Unu bir kasede elekten geçirin. Ardından karışımı ekleyin ve parmak uçlarınızla una yedirin. Un, ekmek kırıntılarıyla özdeştiğinde SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ilave edin. Unun ortasında bir kuyu oluşturun ve yumurtayı ilave edin. Karıştırılamayacak kadar koyu kıvama gelene kadar yumurtayı yavaşça unla karıştırın. Bir miktar süt ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş süt ekleyerek yoğurun.

Bir teflon kızartma tavasını ısıtın. Yemek kaşığıyla hamurları tavaya dökün (bu işlemi partiler halinde yapmanız gerekir). Krepleri 1-2 dakika veya yüzeyde kabarcıkları oluşana kadar pişirin ve ardından tersini çevirin. Servis yapmaya hazır olana kadar sıcak tutun.

Reçel, bal vb. sevdiğiniz bir şeyle servis edebilirsiniz.

İpucu: Bu krepleri mümkünse taze tüketin, ancak yenmeyen krep kalırsa folyoya sarın ve sıcak bir fırında yaklaşık 10 dakika ısıtın.

İpucu:SPLENDA® Ahududu Reçeliile servis etmeye ne dersiniz?

 

Bileşenler listesi

  • 110g kendinden kabaran un
  • 25g %60 sos, soğumuş
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yumurta
  • 150 ml yağsız süt
  • 25g %60 sos

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş