Krep

4 porsiyon, Süre: 15 dakika

Krep yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 4 (her kişiye 2 krep düşer)
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Yöntem

Unu tezgaha dökün ve ortasında bir "kuyu" açın.

Yumurtayı "kuyuya" kırın, unla karıştırın ve süt ekleyerek yumuşak bir macun kıvamına getirin.

Karışımın yumuşaması ve topakların kaybolması için iyice yoğurun.

Kalan sütü ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ilave edin.

Sprey pişirme yağı ve zeytinyağı döktüğünüz yapışmaz kızartma tavasına karışımı tavanın tabanını kaplamaya yetecek kadar dökün.

Alt tarafı kızardığınızda krepi fırlatarak veya bir spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Damak tadınıza göre limon veya portakal dilimleriyle ve üzerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serperek servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Hamur karışımı için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 113,40g un
  • 1 yumurta
  • 250 ml yağsız süt
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • Zeytinyağı sprey yağlama yağı
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Servis için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Küp halinde kesilmiş 1 limon veya limon suyu
  • 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş