Krem Peynir Dolgulu Sünger Kek

8 porsiyon, Süre: 55 dakika

Bu Krem Peynir Dolgulu Sünger Kek gerçek bir ziyafet vaat ediyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Kaç kişilik: 8 (18 cm'lik kek çıkar)
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika ve ayrıca 10 dakika soğuma süresi

Yöntem

Sünger kek

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

2 x 18 cm'lik yuvarlak kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin ve yanlarını az yağlı pişirme yağı püskürterek yağlayın.

Unu ve kabartma tozunu bir kasede elekten geçirin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı, süt tozunu ve çekilmiş pirinci karıştırın.

Yumurtaları, yağı, sütü, suyu, vanilya özünü ve tuzu ilave edin. Bunları bir tahta kaşık yardımıyla kuru malzemelerle karıştırın. Karışım kaşıktan damlayacak kıvamda olmalıdır. Bu kıvamda değilse bir yemek kaşığı su daha ekleyin. Hazırladığınız kalıplara dökün ve üstünün düz olması için kalıpları hafifçe sallayın.

25-15 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Tamamen soğuması için demir altlık üzerine almadan önce kek kalıplarında 10 dakika dinlendirin.

Soğuduğunda kekleri krem peynir dolgusuyla süsleyebilirsiniz.

Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Krem peynir dolgusu

Krem peyniri, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve vanilya özünü çırpın.

Karışımın üçte birini sünger keklerin arasına sürün ve kalan karışımı kekin üzerine boşaltın.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Sünger kek için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 150g kendinden kabaran un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 yemek kaşığı yağsız süt tozu
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş pirinç
  • 2 çırpılmış yumurta
  • 7 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 3 yemek kaşığı yağsız sütle karıştırılmış 6 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • Bir tutam tuz
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Krem peynir dolgusu için (18 cm'lik kekin ortasını ve üstünü kaplar)
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 300g %6 veya daha düşük yağlı krem peynir
  • 2½ yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ½ çay kaşığı vanilya özü

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 376kcal
Yağ 29.30g
(doymuş) 12.80g
Karbonhidrat 22.3g
(şekerden gelen) 2.40g
Lif 0.90g
Protein 6.40g
Tuz 0.80g

Bu tarifi paylaş