Köpüklü Şaraplı Sorbe

8 porsiyon, Süre: 4 saat 30 dakika

Hazırlaması kolay, lezzetli bu Köpüklü Şaraplı Sorbe tarifini SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla keşfedin!

Hazırlama süresi: 30 dakika
Dondurma süresi: 4 saat

Yöntem 1

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, köpüklü şarabı, suyu ve yumurta beyazını karıştırın.

Karışımı dondurma makinesine dökün ve kıvama gelene kadar çalıştırın.

Ardından karışımı bir kaba alın ve dondurucuda saklayın.

 

Yöntem 2

Malzemeleri karıştırın ve derin olmayan bir metal kaba dökün. Sorbe genelinde kristaller görünmeye başlayana kadar dondurun (yarı dondurulmuş).

Sorbeyi mutfak robotuna alın ve kristaller çözülene kadar robottan geçirin.

Sorbeyi tekrar metal kaba alarak donana kadar buzlukta bırakın ve ardından tekrar mutfak robotundan geçirin.

Metal kaba geri transfer edin ve dondurun.

Sorbeyi uzun bardaklarda servis edin.

İpuçları:

 
  • Herhangi bir köpüklü şarabı kullanabilirsiniz.
  • Köpüklü şarap yerine limon veya portakal suyu da kullanabilirsiniz.
  • Sorbeyi dondurma makinesi olmadan hazırlıyorsanız buz partiküllerinin boyutunun küçültülmesi için karışım mutlaka mutfak robotundan geçirilmelidir; karışım mutfak robotundan ne kadar fazla sayıda geçirilirse buz kristallerinin boyutu o kadar küçülür. Sorbeyi tattıktan sonra sorbenin hala buzlu olduğuna karar verirseniz robottan geçirme işlemini istediğiniz sonucu elde edinceye kadar tekrarlayın.
  • Sorbe, buzlukta 1 aya kadar kalabilir, ancak ideal olarak 2 hafta içinde tüketilmesi önerilir.
  • Servis edilmeden önce sorbenin 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilmesi önerilir.

 

Bileşenler listesi

  • ¾ kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 kap köpüklü şarap (alkolsüz)
  • 2 kap su
  • 1 yumurtanın beyazı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 3kcal
Yağ 0.00g
Karbonhidrat 3.0g
Lif 0.00g

Bu tarifi paylaş