Kirazlı Turta

8 porsiyon, Süre: 2 saat

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Kirazlı Turta tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika ve ayrıca 1 saat bekleme süresi

Yöntem

Kirazları 1 saat buzlukta bekletin. Bir kağıt havluyla fazla suyunu alın.

Fırını önceden 160°C'ye ısıtın.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve yumurtaları bir kasede açık bir renk alana kadar çırpın.

Unu, kremayı ve sütü ilave edin.

Vanilya özünü ilave edin ve her şeyi karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın.

Kirazları tepsinin tabanına dizin.

Hamur karışımını kirazların üstüne dökün.

Fırında 35 dakika pişirin.

Fırından alın ve ılık veya soğuk servis edin.

İpucu: Kiraz yerine ahududu kullanabilirsiniz (250g ahududunu çatalın tersiyle ezerek hamura karıştırın).

 

Bileşenler listesi

  • 1,25kg dondurulmuş kiraz
  • Tepeleme 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 5 yumurta
  • 120g un
  • 600 ml light krema
  • 200 ml yağsız süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 parça light margarin, yağlama için

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 340kcal
Yağ 19.00g
(doymuş) 10.40g
Karbonhidrat 33.2g
(şekerden gelen) 21.00g
Lif 2.50g
Protein 10.70g
Tuz 0.20g

Bu tarifi paylaş