Kayısılı Bademli Donmuş Yoğurt

8 porsiyon, Süre: 4 saat 10 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Kayısılı Bademli Donmuş Yoğurt tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Hazırlama süresi: 10 dakika
Dondurma süresi: 4 saat

Yöntem

Kayısıları mutfak robotunda bir dakika karıştırarak püre haline getirin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ekleyin ve mutfak robotunu 30 saniye daha çalıştırın.

Kayısı karışımını geniş bir karıştırma kabına alın ve yoğurt ve badem özünü ekleyerek iyice karıştırın.

Karışımı dondurma makinesine dökün ve donmuş bir kıvam alana kadar çalıştırın.

Ardından bir kaba alarak, kullanacağınız zamana buzlukta saklayın.

İpucu: Bir dondurma makineniz yoksa karışımı derin olmayan bir metal kaba koyabilirsiniz. Yoğurt genelinde kristaller görünmeye başlayana kadar dondurun (yarı dondurulmuş). Donmuş yoğurdu mutfak robotuna alın ve kristaller çözülene kadar robottan geçirin. Donmuş yoğurdu tekrar metal kaba alın ve tam donana kadar yeniden dondurun. Donmuş yoğurdu tekrar mutfak robotuna alın ve kristaller çözülene kadar robottan geçirin. Tekrar kaba alın ve kullanacağınız zamana kadar dondurun.

 

Bileşenler listesi

  • 2 kap çekirdeği alınmış, soyulmuş ve doğranmış taze kayısı veya konserve kayısı (sulu ise süzülmelidir)
  • 1¼ kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 kap az yağlı yoğurt - un
  • ½ çay kaşığı badem özü

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Yağ 3.00g
(doymuş) 0.00g
Karbonhidrat 23.0g
(şekerden gelen) 19.00g
Lif 2.00g
Protein 6.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş