Kabarık Havuç Suflesi

5 porsiyon, Süre: 1 saat 30 dakika

Kabarık Havuç Suflesinin tadını SPLENDA® ile çıkarın. Bu basit tarifi hazırlamak için yalnızca birkaç basit adımı takip etmeniz yeterlidir! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 1 saat

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın.

Havuçları, suyu ve tuzu orta büyüklükte bir sos tavasında karıştırın, kaynayana kadar pişirin ve ardından sıcaklığı düşürerek ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar 12 ila 15 dakika pişirin. Süzün.

Havuçları tereyağıyla yumuşayana kadar mutfak robotundan geçirin ve robotu durdurarak kenarda kalan havuçların da işlenmesi için kaşıkla karıştırın.

Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı karıştırın.

Kuru karışımı havuç karışımına azar azar ilave edin ve tamamen karışana kadar robottan geçirin. Yumurtaları tek tek ilave ederek homojen bir karışım elde edin. Vanilyayı ilave edin ve robotu 2 veya 3 defa kısa aralıklarla çalıştırın.

Karışımı yağladığınız, yaklaşık 1 litrelik borcama boşaltın.

Yaklaşık 30 ila 45 dakika veya iyice pişine kadar pişirin.

Bekletmeden servis yapın.

 

Bileşenler listesi

  • 500g bebek havuç
  • 480 ml su
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 56g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 180kcal
Yağ 13.00g
(doymuş) 7.00g
Karbonhidrat 13.0g
(şekerden gelen) 6.00g
Lif 2.00g
Protein 5.00g
Tuz 1.10g

Bu tarifi paylaş