İtalyan Usulü Limonlu Mısır Unu Kurabiyesi

27 porsiyon, Süre: 2 saat 30 dakika

İtalyan Usulü Limonlu Mısır Unu Kurabiyesi yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 20 dakika, ayrıca 2 dakika buzdolabında bekletme süresi
Pişirme süresi: 10 dakika

Yöntem

Fırını 165°C'ye ısıtın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve bir kenarda bekletin.

Tereyağını, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve vanilyayı orta büyüklükte bir karıştırma kasesinde tereyağı yumuşayıncaya kadar karıştırın. Yumurtayı, limon suyunu ve limon kabuğunu ilave edin. Özleşinceye kadar karıştırın. Unu, mısır unu, kabartma tozu ve muskatı ilave edin. Mikserle düşük devirde (veya çırpıcıyla) hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Fazla karıştırmamaya dikkat edin.

Hamuru kaseden alın ve ikiye bölün. Her bir yarım hamur parçasını yaklaşık 2,5 cm kalınlığına gelene kadar oklavayla disk şeklinde açın. Streç filme sardıktan sonra hamur soğuyana ve katılaşana kadar 1 - 2 saat buzdolabında bekletin.

Hamuru buzdolabından alın, streç filmden çıkarın ve her bir parçayı yaklaşık 60cm kalınlığında dilimlere kesin. Dilimleri hazırladığınız fırın tepsisine dizin.

165°C'ye ısıtılmış  fırında 8 - 10 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin.

 

Bileşenler listesi

  • 112g light tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 18g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 60 ml yumurta
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 180g un
  • 30g mısır unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ⅛ çay kaşığı muskat rendesi

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 60kcal
Yağ 3.00g
(doymuş) 1.50g
Karbonhidrat 7.0g
(şekerden gelen) 0.00g
Lif 0.00g
Protein 1.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş