Hindistan Cevizi Sütlü Mango Peltesi

6 porsiyon, Süre: 6 saat 20 dakika

Bu klasik Hindistan Cevizi Sütlü Mango Peltesi size gerçek bir tatlı şöleni vaat ediyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Kaç kişilik: 6
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 6 saat soğuma süresi

Yöntem

Mango dilimlerini 2 saat buzlukta bekletin.

Mango dilimlerini püre haline getirin, bir kaba dökün ve ardından buzdolabında bekletin.

Jelatin yapraklarını soğuk suya sokun.

Bu arada yağsız sütü kaynayana kadar bir sos tenceresinde ısıtın.

Ardından ocaktan alın.

Jelatin yapraklarını sudan çıkarın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu süzün.

Jelatini ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı süte ilave edin.

İyice karıştırın.

Hindistan cevizi sütünü tencereye ekleyerek karıştırın ve ardından karışımın soğumasını bekleyin.

Kremayı çırpın ve bir kenarda bekletin.

Yumurta beyazlarını ayrı bir kasede katılaşıncaya kadar çırpın.

Çırpılmış kremayı ve yumurta beyazlarını süt karışımına nazik bir şekilde ilave edin.

Karışımı servis kaselerine pay edin.

Buzdolabına kaldırarak dört saat soğumasını bekleyin.

Servis için hazır olduğunda üstüne bir katman mango püresi serin.

Bekletmeden servis yapın.

İpucu: Mango püresini kırmızı meyve püresiyle değiştirebilir veya bunun yerine bir tropik meyve salatasıyla servis edebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 400g donmuş mango dilimleri
  • 5 yaprak jelatin
  • 250 ml yağsız süt
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 200 ml soğuk az yağlı krema
  • 3 yumurtanın beyazı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş