Hindistan Cevizi Kaplamalı Brüle

6 porsiyon, Süre: 4 saat 30 dakika

Hindistan Cevizi Kaplamalı Brüle yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 17 dakika
Pişirme süresi: 13 dakika ve ayrıca 4 saat soğuma süresi

Yöntem

6 adet yarım kap büyüklüğündeki ısıya dayanıklı tatlı kasesini yapışmaz pişirme yağı püskürterek yağlayın. Kaseleri pişirme tepsisine dizin ve bir kenarda bekletin.

Geniş bir sos tavasında SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla mısır nişastasını karıştırın. Hindistan cevizi sütünü ilave edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Sütü yavaşça ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.

Yumurtaları ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Ocağı orta sıcaklığa ayarlayın. Sürekli karıştırarak 6 ila 8 dakika veya karışım kaynayana ve kıvam alıncaya kadar pişirin.

Sos tavasını ocaktan alın ve karışımın soğuması için hızlı şekilde karıştırmaya devam edin. Hindistan cevizi özünü ilave ederek karıştırın. Bu karışımı hazırladığınız kaselere alın. Küçük bir kaşığın arkasıyla kabarcıkları düzeltin. Streç filmle kaplayın ve en az 4 saat veya soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

Servis yapmak için fırının ızgara kısmını çalıştırın. Soğuyan karışımların üzerine eşit şekilde esmer şeker dökün. Isı kaynağından yaklaşık 15 cm uzağında 3 ila 5 dakika veya şeker tamamen karamelize olana kadar pişirin. Şekerin yanmamasına dikkat edin.

 

Bileşenler listesi

  • 8g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 32g mısır nişastası
  • 80 ml litre hindistan cevizi sütü
  • 480 ml yağsız veya %1 yağlı süt
  • 3 yumurta, çırpılmış
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi özü
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 140kcal
Yağ 5.00g
(doymuş) 2.00g
Karbonhidrat 18.0g
(şekerden gelen) 33.00g
Lif 0.00g
Protein 5.00g
Tuz 0.50g

Bu tarifi paylaş