Granola

8 porsiyon, Süre: 25 dakika

Granola yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Yulaf ezmesini ve kuruyemişleri bir kasede karıştırın.

Limon suyunu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve balı karıştırın ve kuru malzemelere ilave ederek iyice karıştırın.

24 cm x 20 cm'lik pişirme tepsisine eşit şekilde yayın ve 10 dakika pişirin.

Kuru üzüm ilave edin, iyice karıştırın ve kızarana kadar 3 - 5 dakika daha pişirin.

Soğumasını bekleyin, ardından hava sızdırmaz bir kap içinde 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

İpucu: Doğal yoğurt ve taze meyvelerle servis edebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 110g yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı çiğ ay çekirdeği
  • 40g çiğ şam fıstığı
  • 40g ezilmiş çiğ fındık
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 40g kuru üzüm

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 162kcal
Yağ 8.40g
(doymuş) 0.70g
Karbonhidrat 18.6g
(şekerden gelen) 6.50g
Lif 2.10g
Protein 4.50g

Bu tarifi paylaş