Fransız Usulü Soğan Çorbası

4 porsiyon, Süre: 1 saat 25 dakika

Fransız Usulü Soğan Çorbası yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 25 dakika

Yöntem

Yağı geniş bir tavada ısıtın, soğanları ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyin ve tamamen yağla kaplanacak şekilde karıştırın.

Sıcaklığı düşük seviyeye ayarlayın, soğanların üstüne bir parça alüminyum folyo yerleştirin, tavanın kapağını kapatın ve 45 dakika pişirin.

Soğanlar yumuşayana kadar arada sırada karıştırın.

Folyoyu alın, sıcaklığı yükseltin ve soğanların kızarması için karıştırın.

Un ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.

Et suyunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir çorba kıvamına getirin.

Kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin, ardından limon suyunu ilave edin.

Fırını önceden 220°C'ye ısıtın.

Bir diş sarımsağı ekmek dilimlerine sürün ve düşük yağlı pişirme yağı püskürtülerek yağlanan fırın tepsisine yerleştirin.

Çıtır şekilde kızarana kadar 10 dakika pişirin. Çorbayı maydanozla süsleyerek yanında kruton ekmeklerle servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1½ kg soğan, soyulmuş ve inci dilimlenmiş
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1½ litre yüksek kaliteli et suyu
  • Yarım limon suyu
  • 8 dilim Fransız ekmeği
  • 1 diş sarımsak, soyulmuş
  • Düşük yağlı pişirme yağı
  • Süsleme için 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 477kcal
Yağ 18.60g
(doymuş) 4.30g
Karbonhidrat 66.6g
(şekerden gelen) 21.20g
Lif 7.30g
Protein 16.90g
Tuz 5.40g

Bu tarifi paylaş