Fransız Tostu (Yumurtalı Ekmek)

2 porsiyon, Süre: 40 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Fransız Tostu (Yumurtalı Ekmek) tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 2
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Yöntem

Fırını önceden 70°C'ye ısıtın.

Yumurtaları, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, sütü ve vanilya özünü derin olmayan bir kasede veya fırın kabına karıştırın.

Tereyağını geniş bir kızartma tavasında orta sıcaklıkta eritin.

1 dilim ekmeği fırın kabına koyun, birkaç saniye karışımı emmesini bekleyin ve ardından aynı işlemi ekmeği ters çevirerek tekrarlayın.

Karışıma buladığınız ekmeği tavaya alın ve bu işlemi tüm ekmekler için tekrarlayın, ekmekleri her iki tarafı hafifçe kızarana kadar 2-3 dakika kızartın. Üzerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serperek sıcak servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • 6 yumurta, çırpılmış
  • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 6 yemek kaşığı süt
  • ¼ çay kaşığı vanilya özü
  • 30g tereyağı
  • 6 dilim kepekli ekmek

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 225kcal
Yağ 12.10g
(doymuş) 4.90g
Karbonhidrat 17.0g
(şekerden gelen) 2.30g
Protein 12.20g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş