Fıstıklı Kızılcıklı Kurabiye

14 porsiyon, Süre: 25 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Fıstıklı Kızılcıklı Kurabiye tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Fırını 220°C'ye ısıtın. Bir pişirme kağıdını bitkisel yağ püskürterek yağlayın.

Unu, tartar kremasını, karbonatı, tuzu ve portakal kabuğunu geniş bir kasede karıştırın ve ardından tereyağını ekleyerek karışım, topaklanana kadar blenderdan geçirin. Kuru malzemelere SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ve süt ekleyin ve kuru malzemeler hafifçe ıslanana kadar karıştırın. Kızılcıkları ve şam fıstıklarını karıştırın.

Üzeri hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde hamuru ¾ inç kalınlığına getirin. Hamuru 2½ inç'lik yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin ve pişirme kağıdı üzerine dizin.

12 - 15 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin.

 

Bileşenler listesi

  • 360g un
  • 1½ çay kaşığı tartar kreması
  • ¾ çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu
  • 84g tereyağı
  • 8g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 180ml tam yağlı süt
  • 80g kurutulmuş kızılcık
  • 30g dövülmüş şam fıstığı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 190kcal
Yağ 8.00g
(doymuş) 3.50g
Karbonhidrat 29.0g
(şekerden gelen) 5.00g
Lif 0.00g
Protein 4.00g
Tuz 0.40g

Bu tarifi paylaş