Fırınlanmış Mango Pudingi

8 porsiyon, Süre: 45 dakika

Bu klasik Fırınlanmış Mango Pudingi gerçek bir tatlı şöleni sunuyor. Bu lezzetli tarifi SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla daha keyifli hale getirin!

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın.

Mangoları yumuşayana kadar bir mutfak robotundan veya blendardan geçirin. 240 ml'sini bir kenara ayırın.

Yumurtaları orta devirde çalıştırdığınız elektrikli mikserle köpürene kadar çırpın ve ardından SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ekleyerek karışana kadar çırpın. Kremayı, 1 kap mango püresini ve vanilyayı azar azar ekleyerek tamamen karışana kadar düşük devirde çırpın.

Puding karışımını 8 (180 ml) puding kasesine dökün. Puding kaplarını bir tencere içine dizdikten sonra yaklaşık 2,5 cm derinliğinde sıcak su ekleyin.

25 - 30 dakika veya ortasına soktuğunuz bıçak temiz çıkana kadar pişirin. Puding kaselerini sudan çıkarın.

Pudingleri üzerini mango dilimleri veya bir parça çırpılmış kremayla süsleyerek oda sıcaklığında veya soğuk servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • 2 olgun mango, soyulmuş ve doğranmış
  • 4 büyük yumurta
  • 12g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 240 ml koyulaştırılmış süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 165g mango dilimleri
  • 240 ml çırpılmış krema

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 120kcal
Yağ 5.00g
(doymuş) 3.00g
Karbonhidrat 16.0g
(şekerden gelen) 14.00g
Lif 1.00g
Protein 4.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş