Fırında Armutlu Turta

6 porsiyon, Süre: 1 saat 10 dakika

Bu kolay Fırında Armutlu Turta tarifinin keyfini SPLENDA® ile çıkarın. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 1 saat

Yöntem

Fırını 160°C'ye ısıtın.

Soyduğunuz ve iç çekirdeklerini çıkardığınız armutları dilimler halinde kesin.

Armut dilimlerini ve erikleri turta kabının tabanına dizin.

Sütü, yumurtaları, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve krema tozunu çırpın.

Bu karışımı armutların üzerine dökün ve yaklaşık 1 saat veya armutlar yumuşayana ve turtanın dışı kıtır olana kadar pişirin.

İpucu: Bu tarif temel olarak elma, ayva vb. çekirdekli meyvelerin neredeyse tümüyle hazırlanabilir.

 

Bileşenler listesi

  • 2 büyük olgun armut
  • 100g kuru erik
  • 1 kap az yağlı süt
  • 2 yumurta
  • ½ kap SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 çay kaşığı krema tozu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Yağ 3.00g
(doymuş) 1.00g
Karbonhidrat 21.0g
(şekerden gelen) 14.00g
Lif 2.00g
Protein 5.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş