Fındıklı Muzlu Ekmek

12 porsiyon, Süre: 1 saat 20 dakika

Fındıklı Muzlu Ekmek yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat

Yöntem

Fırını 165°C'ye ısıtın. 23 x 13 cm'lik baton şekilli kek kalıbını yapışmaması için yağ püskürterek yağlayın.

Geniş bir kasede yumurtaları, ayranı, elma sosunu ve muzları karıştırın.

Ayrı bir kapta SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, unu, kabartma tozunu ve tuzu elekten geçirin.

Kuru malzemeleri muz karışımıyla harmanlayın ve ardından pekan cevizlerini ekleyin.

Hamuru hazırladığınız kalıba yayın.

1 saat veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

 

Bileşenler listesi

  • 2 yumurta, hafifçe çırpılmış
  • 80ml ayran
  • 120g elma sosu
  • 300g ezilmiş muz
  • 24g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 210g un
  • 1½ çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 60g dövülmüş pekan cevizi

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 150kcal
Yağ 5.00g
(doymuş) 0.50g
Karbonhidrat 24.0g
(şekerden gelen) 8.00g
Lif 2.00g
Protein 4.00g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş