Elmalı Tarçınlı Kek

8 porsiyon, Süre: 1 saat

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Elmalı Tarçınlı Kek tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Yöntem

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Unu bir kasede elekten geçirin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, kabartma tozunu ve tarçını una ilave edin ve karıştırın.

Kuru malzemelerin ortasında bir kuyu açın ve yumurtaları ve sütü buraya ekleyin.

Karıştırın ve ardından erimiş tereyağını ilave edin.

Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.

Büyük dilimler halinde kesin.

Elma dilimlerini karışıma ekleyin ve nazik bir şekilde karıştırın.

Bir kek kalıbını (yaklaşık 23 cm) bir parça margarinle yağlayın.

Karışımı kek kalıbına dökün.

Fırında 35 dakika pişirin.

Soğutma demiri üzerine alın.

Soğuduktan sonra servis yapın.

İpucu: Karışımı hazırlayarak başlayın, böylece bu bir kenara kaldırdığınızda elmaları soyabilirsiniz. Elmayı armutla ve tarçını çekilmiş zencefille değiştirebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 100g un
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • Silme 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 6g kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • Silme 3 yemek kaşığı yağsız süt
  • 75g light tereyağı, erimiş
  • 1kg elma
  • 1 parça margarin, yağlama için

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş