Elmalı Kafes Turta

8 porsiyon, Süre: 1 saat 55 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Elmalı Kafes Turta tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 25 dakika, ayrıca 30 dakika soğuma süresi (hamur)
Pişirme süresi: 1 saat

Yöntem

Hamur

Unu bir kasede elekten geçirin ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı karıştırın. Karışım ince ekmek kırıntısı görünümü alana kadar margarini yoğurun.

Karışımı hamur kıvamına getirmek için yeterli miktarda soğuk su ilave edin. Streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

Buzdolabından çıkardıktan sonra hafifçe unladığınız bir tezgahta hamuru bir oklava yardımıyla ince şekilde açın. Yaklaşık 23 cm'lik, derin olmayan, altı çıkabilen bir kek kalıbına hamuru yerleştirin ve kafes görüntüsü vermek için kenarlarını atmayın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar soğutun.

Dolgu

Fırını 230°C'ye ısıtın.

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Limon kabuklarını ve suyunu karıştırın. SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, unu ve tarçını karıştırın. Elmalarla karıştırın.

Soğuyan turta hamurunun üzerine dökün. Üzerine bir miktar margarin sürün.

Kalan hamuru 2 cm'lik şeritler halinde kesin. Şeritleri turtanın üzerine kafes şeklinde dizin. Şeritlerin turtanın kenarıyla kesiştiği yerlere fırçayla bir miktar su sürdükten sonra çimdikleyerek sabitleyin ve arta kalan hamuru keskin bir bıçakla keserek atın.

230°C'de 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 180°C'ye düşürün ve 35-40 dakika daha veya elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Hamur için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 250g un
  • 125g polidoymamış margarin
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Dolgu için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 6 adet orta büyüklükte elma
  • ½ çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 20g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 10g az yağlı margarin

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 291kcal
Yağ 14.00g
(doymuş) 2.90g
Karbonhidrat 39.6g
(şekerden gelen) 9.20g
Lif 3.10g
Protein 3.80g
Tuz 0.30g

Bu tarifi paylaş