Çilekli Kremalı Çörek

Çilekli Kremalı Çörek

  • Servis8 kişilik
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori230
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 500 ml un
    • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 125 ml soğuk, tuzsuz tereyağı (Küçük parçalara kesilmiş)
    • 250 ml sade, yağsız yoğurt
    • 2 çay kaşığı vanilya özü
    • 125 ml kesilmiş taze çilek
    • 2 yemek kaşığı süt
    • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori230 kcal294.87%
    • Yağ11.00 g14.1%
    • Doymuş Yağ7.00 g2.55%
    • Karbonhidrat25.00 g9.09%
    • Şekerden gelen3.00 g1.09%
    • Lif2.00 g7.14%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.

    2

    Geniş bir kapta SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyin ve hamur bıçağıyla, iki adet normal bıçakla veya parmak uçlarınızla homojen bir karışım elde edene kadar un karışımına yedirin.

    3

    Ardından yoğurt ve vanilyayı karıştırın. Çilekleri eşit şekilde dağıtın ancak hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin.

    4

    Hamur karışımını hafifçe unladığınız tezgah üzerine alın ve 2 cm kalınlığında dikdörtgen bir şekle getirin. 7 cm’lik bisküvi kalıpları kullanarak hamurdan 6 yuvarlak parça kesin. Arta kalan hamurları tekrar aynı kalınlığa açarak 2 tane daha yuvarlak hamur elde edin.

    5

    Bu yuvarlak hamurları üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında yaklaşık 5 cm olacak şekilde yerleştirin. Fırça yardımıyla hamurların üzerine süt sürün. 20 dakika veya üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up