Çilekli Kremalı Çörek

8 porsiyon, Süre: 40 dakika

Çilekli Kremalı Çörek yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Yöntem

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Geniş bir kapta SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyin ve hamur bıçağıyla, iki adet normal bıçakla veya parmak uçlarınızla homojen bir karışım elde edene kadar un karışımına yedirin.

Ardından yoğurt ve vanilyayı karıştırın. Çilekleri eşit şekilde dağıtın, ancak hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin.

Hamur karışımını hafifçe unladığınız tezgah üzerine alın ve 2 cm kalınlığında dikdörtgen bir şekle getirin. 7 cm'lik bisküvi kalıpları kullanarak hamurdan 6 yuvarlak parça kesin. Arta kalan hamurları tekrar aynı kalınlığa açarak 2 tane daha yuvarlak hamur elde edin.

Bu yuvarlak hamurları üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında yaklaşık 5 cm olacak şekilde yerleştirin. Fırça yardımıyla hamurların üzerine süt sürün. 20 dakika veya üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 500 ml un
  • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Küçük parçalara kesilmiş 125 ml soğuk, tuzsuz tereyağı
  • 250 ml sade, yağsız yoğurt
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 125 ml kesilmiş taze çilek
  • 2 yemek kaşığı süt

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 230kcal
Yağ 11.00g
(doymuş) 7.00g
Karbonhidrat 25.0g
(şekerden gelen) 3.00g
Lif 2.00g
Tuz 0.70g

Bu tarifi paylaş