Çikolatalı Naneli Kup

10 porsiyon, Süre: 40 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Çikolatalı Naneli Kup tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 10
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Yöntem

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Az yağlı tereyağını, Hindistan cevizini, unu, 2 yemek kaşığı  SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, kakaoyu, yumurta sarılarını ve vanilyayı karıştırın.

Karışımı 10 gözlü kek kalıbının gözlerine eşit şekilde paylaştırın ve ardından alttaki ve yanlardaki boşlukları kapatmak üzere ellerinizi ıslatarak karışımı bastırın. 15 dakika pişirin.

Yumurta beyazını katı bir hal alıncaya kadar çırpın ve ardından nane şekeriyle birlikte her defasında bir kaşık olmak üzere 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyerek çırpın.

Son olarak çikolatayı karıştırın.

Bu karışımı Hindistan cevizi kaselerine dökün ve üst kısmı kızarıncaya kadar 5 dakika pişirin.

Nane kuplarını derhal bir fincan çay eşliğinde servis edin!

İpucu: Bulabileceğiniz en iyi kakao tozunu kullandığınızdan emin olun.

İpucu: Yumurta beyazına iyi bir hacim kazandırmak için yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

 

Bileşenler listesi

  • 50g az yağlı tereyağı, erimiş
  • 50g Hindistan cevizi
  • 75g un
  • 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • ½ çay kaşığı vanilya özü
  • 3 yumurtanın beyazı
  • 1 çay kaşığı naneli şeker özü
  • 25g %70 kakaolu çikolata, kırılmış

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 102kcal
Yağ 6.00g
(doymuş) 3.00g
Karbonhidrat 8.0g
(şekerden gelen) 2.00g
Tuz 0.20g

Bu tarifi paylaş