Çikolatalı Islak Kek

8 porsiyon, Süre: 25 dakika

Çikolatalı Islak Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 8
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika

Yöntem

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Sığ bir kek kalıbının (30,5 cm x 23 cm) tabanına yapışmaz pişirme kağıdı serin.

Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu bir kasede elekten geçirin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı, süt tozunu ve çekilmiş pirinci karıştırın.

Yumurtaları, yağı, sütü, suyu, vanilya özünü ve tuzu ilave edin.

Bunları bir tahta kaşık yardımıyla kuru malzemelerle karıştırın. Karışım kaşıktan damlayacak yumuşak bir kıvama sahip olmalıdır, bu kıvamı elde etmediyseniz bir tatlı kaşığı su ilave edin.

Hazırladığınız kalıba dökün ve üstünün düz olması için kalıbı hafifçe sallayın.

10-15 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Keki bir demir altlık üzerine bırakın ve kağıdı çıkarın.

Hala sıcakken uzun, keskin bir bıçakla kenarlarını kesin (Bu sizi amatör aşçılardan ayıracaktır!).

Tamamen soğumasını bekleyin.

Kaplamasını hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.

Keki 3 eşit parçaya bölün.

Kaplama malzemesinin üçte birini bir parça kek üzerine serin, üzerine ikinci bir kek parçasını yerleştirdikten sonra kalan kaplama malzemesinin yarısını üzerine dökün. Son kek parçasını yerleştirin ve kalan kaplama malzemesini serin.

Dilerseniz üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.

Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Çikolatası için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 110g kendinden kabaran un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 25g kakao
  • 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 yemek kaşığı yağsız süt tozu
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş pirinç
  • 2 çırpılmış yumurta
  • 7 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 100 ml yağsız sütle karıştırılmış 4 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • Bir tutam tuz
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Kaplama için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 110g bitter çikolata, erimiş
  • 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı, 2 çay kaşığı sıcak suda eritilmiş
  • 50g poli-tuzsuz yağ
  • Kakao tozu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş